Cheak Warranty Laptop

Bagi pemilik laptop, warranty merupakan perkara utama yang perlu korg smua ketahui.


Apabila berlaku sebarang masalah, n laptop tuh masih dlm Warranty, korg bernasib baik krna kemungkinan laptop korg boleh dibaik pulih tanpa memakan 1 sen pun duit korg. ^_^ .

Namun harus di ingatkan, warranty laptop kebiasaanya hanya bleh cover perkakasan (Hardware) sahaja, dan bukan pada perisian (Software).



Contoh2 masalah yang mungkin boleh di claim warranty ialah,

   Kerosakan Screen.
   Kerosakan Keyboard.
   Overheat, chipset rosak, motherboard rosak
   xleh nk on, hd rosak n sebagainya.

N setahu admin, laptop yg di tumpahi air xleh nk claim warranty, sbb ia adalah krana kecuaian dari kita sndiri, admin xtau mcm mana, tp professional cheaking hardware bleh tau jika kerosakan tersebut adalah kerana tertumpah nyer air, so kalo layan citer korea tue, elakkan dari menangis depan laptop k.. Huu.., xkire la laki ker, perempuan ker.. huu..

So kalo ada saper2 yg nk mintak admin tlg cheak kan warranty laptop korg,
bleh jer, xperlu byr aper, tp kalo nk blanja admin mkn aper salahnyer.. Huu..

Bagi yg nk suh cheak tuh, sila hantar kat komen di bawah nie,

      1. Brand Laptop dan Model
      2. Serial Number @ pun SN: korang bleh dapatkan key ini di bawah laptop masing2..

Sample:

       Acer Aspire 4752G, sn key XXXXXXXXX... 
       Asus U32U-HRAXX, sn key CCCCCCCCC

n then bila admin ada masa admin cheak n balas la komen korg tue..
okes??

I Luv Laptop facebook fan page here, I Luv Laptop FB